Previous
Next
;

Locuri de munca putine-asistati sociali multi

4 Comentarii

Luna de luna daca treci prin fata sediului AJOFM Vaslui PL Negresti din strada Pietii poti observa cu usurinta cozi imense de oameni,care asteapta vizarea actelor necesare pentru a beneficia in continuare de ajutoarele sociale acordate de catre statul roman. Cozile aduc aminte de timpuri parca nu demult apuse cand daca observai cativa oameni adunati intr-un loc te asezai si tu la coada si dupa aceea intrebai ce se da.

La Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Vaslui- Punct lucru Negresti sunt arondate urmatoarele localitati : orasul Negresti si comunele Rebricea, Vulturesti, Osesti, Rafaila, Todiresti, Dumesti, Bacesti.

In perioada 01.01.2013-30.04.2013, locurile de munca disponibile, declarate de angajatori ocupate prin intermediul AJOFMVaslui-PL Negresti au fost in numar de 107.

Datorita comunitatilor mici in care traim, cand un angajator declara ca are un loc de munca disponibil, de regula are si o persoana cu care a discutat pentru ocuparea acestui loc de munca, adresarea catre AJOFM fiind practic o formalitate de intocmire a documentelor necesare. Foarte rar cazurile in care angajatorii cauta muncitori din baza de date a acestei institutii.

Numarul persoanelor inregistrate si aflate in evidenta AJOFM Vaslui- PL Negresti la data de 30.04.2013 era de 2658 persoane , din care:

* 471 persoane beneficiare de indemnizatie de somaj

* 2109 persoane beneficiare de prevederile legii 416/2001 ( ajutor social)

* 78 persoane inregistrate ca solicitant loc de munca.

La acestia se adauga persoanele care nu indeplinesc conditiile pentru a beneficia de ajutorul de somaj sau ajutorul social.

Se observa faptul ca sunt foarte multe persoane care beneficiaza de prevederile legii 416/2001 in comparatie cu beneficiarii indemnizatiei de somaj, si desi sunt multi astfel de oameni foarte putini aleg sa se inregistreze ca solicitanti de loc de munca. De unde se poate trage si concluzia ca acesti oameni nu cauta neaparat un loc de munca.

De altfel daca stai putin de vorba cu cei care asteapta la cozile din fata Pl Negresti, se poate observa ca multi dintre ei au un nivel de scolarizare destul de scazut ( 4-8 clase), iar unii nu stiu carte deloc. Semneaza cu degetul si am vazut astfel de oameni mandri nevoie mare de acest lucru.

Este si aceasta o urmare a degradarii continue in care se afla societatea romaneasca de 23 ani si a saraciei din ce in ce mai accentuate in care se scufunda judetul Vaslui si zona Negresti in special.

Multumim reprezentantului AJOFM Vaslui-Pl Negresti, d-ra Daniela Pitaru pentru amabilitatea cu care ne-a pus la dispozitie datele solicitate.
Irina

Scris la data 21-05-2013 - 11:12:53


de ceva vreme actualul primar care in cateva zile implineste un an de mandat si desigur merita toate laudele noastre pentru ca ne-a deschis spitalul din a doua luna de mandat, a creat 1000 de locuri de munca, a facut proiecte peste proiecte si un lucru mai putin stiut si-a terminat casa si in 3 ani are de departe cele mai mari sanse de a fi cel mai bogat negrestean, daca treburile merg asa struna.as vrea sa scrieti aici pe site despre "AFACEREA PAMANTUL" si sa le explicati oamenilor cum acest infractor cumpara cu bani grei, da ati auzit bine CUMPARA pamant de la Pestisor pe sume foarte mari. Cetatenii trebuie sa fie informati si sa "pretuiasca" pamantul din spatiile verzi pentru ca acesta COSTA si inca cat costa...

adriana

Scris la data 20-05-2013 - 21:27:36


in fine,asta era ca o introducere.as avea multe de scris,se vad si se aud multe,insa oamenii nu vorbesc de ce?de frica.la inceput si eu imi exprimam liber parerea,pe strada,la servici si oriunde pana cand a venit dana nastase si m-a indemnat sa-mi tin gura ca altfel voi pati ca si ea(a fost chemata impreuna cu doina mihai in birou la voicu si puse sa jure ca "se leapada de satana" ca nu il vor mai pomeni sau intalni in veci pe fostul,si doar laudandu-i prestatia lui vor ramane directoare)bineinteles,colegele mele de breasla care au simtit ciolanul gros au jurat,si-au uitat trecutul iar acum sunt "roscovane" pana in maduva oaselor. Asa ca degeaba vorbiti de locuri de munca si asteptati,dragi oameni cinstiti si demni,acestea sunt doar pentru cei fara scoala,fara caracter,dar poseda o limba catifelata pe care o folosesc acolo unde trebuie,asemenea colegelor mele

adriana

Scris la data 20-05-2013 - 21:17:59


buna seara!Nu am mai reusit sa intru de ceva vreme pe internet din cauza programului foarte incarcat de la serviciu.Vad destule subiecte interesante propuse si comentarii asemenea(mi-a placut in mod special cel referitor la vanzatoarea barfitoare,bine-cunoscuta "bunica de la chiosc" sau "obsedata de cozma"(eu una cred ca adoarme si se trezeste cu el in gand,habar nu are omul asta cat de mult inseamna pentru aceasta baba bolnava pe nume anicuta calciu.

com

Scris la data 18-05-2013 - 17:06:25


cum nu avem locuri de munca, daca musetoiu si voicu isi permit sa angajeze si persoane din siliste cu 10 clase, e clar ca nu mai avem tineri competenti in negresti, ori poate nu mai avem someri???? cred si eu de cand a deschis voicu fabrica aia cu 1000 de locuri de munca, din a doua luna de mandat e clar ce bine o ducem.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Mesaj

Fatal error: Call to undefined function articol_dreapta() in /home/infonegr/public_html/Locuri de munca putine-asistati sociali multi.php on line 202